diumenge, 2 de novembre del 2008

La FNEC entra a la URV


La FNEC (Federació Nacional d'Estudiants Catalans) ha estat creada a la URV. No podem sinó felicitar aquesta iniciativa.

Aquí enganxem el seu manifest fundacional:

Fem País, Fem Universitat

Estudiants de diverses carreres i facultats de la Universitat Rovira i Virgili (URV), després d’un profund procés de reflexió al llarg dels mesos estiuencs, ens proposem, un cop iniciat el nou curs 2008/09, nous reptes pels quals treballar. Així, havent analitzat la realitat universitària i els problemes que afecten als estudiants de la nostra Universitat, creiem que és hora que un nou projecte engrescador comenci a caminar.

  • Desitgem ser una aportació seriosa al conjunt de la Universitat, en benefici de la societat catalana.
  • Conscienciar al conjunt d’estudiants universitaris dels nous reptes socials, de gènere, mediambientals i d’integració de nouvinguts.
  • Volem fer de Catalunya, a partir d’aquesta aportació en l’àmbit universitari, un país científicament avançat, socialment progressista i que conservi la seva identitat nacional.
  • Treballarem de manera transversal amb les diferents sensibilitats del sobiranisme per la plenitud nacional de Catalunya i, en extensió, dels Països Catalans.

Així, tenim intenció d’organitzar conferències, taules rodones i col·loquis per aprofundir en els nous reptes socials, mediambientals i d’acollida de nouvinguts. Incidir, a partir d’activitats, tallers o accions informatives, en el despertar de l’esperit crític dels estudiants. Editar material per tal de treballar i construir un marc de referència nacional que treballi per la llengua, la cultura i el país, així com la seva internacionalització a partir dels estudiants Sèneca i Erasmus. Amb vocació de treballar coordinadament amb les institucions universitàries i altres associacions universitàries per tal de fer realitat els nostres objectius.

Per tot això, els estudiants compromesos amb el país ens decidim a crear la nova Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya a la URV.

Ens decidim a crear la FNEC-URV.